Редактор: e-mail: кадър: YouTube/Всички общински фирми във Варна са пострадали от ковид

...
Редактор: e-mail: кадър: YouTube/Всички общински фирми във Варна са пострадали от ковид
Коментари Харесай

Криза в общинските фирми във Варна, ГЕРБ искат съкращения на ръководствата и дублиращите се постове

Редактор: 

e-mail: 

кадър: YouTube/

Всички общински компании във Варна са потърпевши от коронавирус рецесията и имат финансови проблеми поради намалели доходи. Заплатите за чиновниците се трансформират в главно перо в бюджета им. За да се реши най-малко отчасти казуса, общинският консултант от ГЕРБ Бранимир Балачев изиска проект са редуциране на управленията на компаниите, както и на тези постове, които се дублират.

Примери за тежестта на фонд „ Работна заплата “ дадоха от компания „ Обреди “, където за предходната година той е повишен с 300 хиляди лв. – от 1,3 млн. на 1,6 млн. лв.. Основната причина е нарастването на минималната работна заплата, обясниха от управлението и прецизираха, че в сдружението на щат са 108 индивида.

249 чиновници пък има „ Ученическо и столово хранене “, където също заплащането на заплати се трансформира във фактор за отчитане на загуба за 2019 год. От управлението признаха, че имат съществени проблеми и загубата им нараства. Кухните им работят с печки от 1974 година, за които даже към този момент няма аварийни елементи. Предложението на компанията е съществено решение на проблеми и обединение на компанията с Комплекса за детско хранене - общинското дружество, подчинено на администрацията, което има същите функционалности.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) разяснява, че това предложение занапред ще се разисква. Той заяви, че положението на УСХ, както и на Двореца на културата и спорта ще бъде разисквано и от бюджетната комисия на съвета, която ще реши дали общината ще подпомогне двете си сдружения.

На този декор Бранимир Балачев (ГЕРБ) предложи всяка общинска компания да показа проект за съкращения. Срок, в който общинските компании би трябвало да дадат предложенията за съкращения, не беше избран.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР